Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VI FESTA DE LA MAR DE CATALUNYA

8 juny, 2023 - 12 juny, 2023

La Festa de la Mar és un esdeveniment que s’organitza bianualment amb l’objectiu de difondre el patrimoni i les tradicions marineres de la Mediterrània, amb ànim de preservar-ne el llegat i amb perspectiva d’encarar-lo cap al futur.

Enguany, tindrà lloc la VI edició al Municipi de Calafell entre els dies 8 i 11 de juny de l’any 2023 i acollirà nombroses activitats adreçades a tots els públics com ara navegades, representacions teatrals, tallers infantils, exposicions temporals, degustacions gastronòmiques i fins i tot un festival musical.

A més, les aigües de la costa de Calafell i el Vendrell acolliran l’arribada del voltant de 100 embarcacions històriques i tradicionals provinents de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, el Rosselló, les illes de Sardenya i de Còrsega, d’Itàlia i de Tunísia, en la que serà la trobada més important que s’hagi fet mai a Catalunya de vaixells d’aquesta classe.

D’altra banda, no podem obviar la greu crisi humanitària i climàtica que pateix actualment la mar Mediterrània. Per aquest motiu, la VI Festa de la Mar servirà per visibilitzar aquestes problemàtiques i donar veu a aquelles entitats que treballen per fer-hi front. Així mateix, es reivindicarà el paper històric de la dona al sector marítim per reforçar el present i millorar el futur.

Es tracta d’un esdeveniment adreçat a tothom, amb activitats destinades al públic en general. També hi haurà, lògicament, espais dedicats a un públic més especialitzat i els valors lligats al patrimoni cultural i la sostenibilitat hi seran ben presents i en seran els protagonistes.

Serà una trobada internacional per reivindicar la mar Mediterrània com a pont de cultures i de forma especial, la navegació tradicional com a llegat històric amb la voluntat d’enfocar-lo cap a un futur de transformació, on els aprenentatges del passat hauran de servir de guia i font d’inspiració del rumb que emprenem cap al demà. En resum, una mar que aixequi ponts i no fronteres.

Details

Start:
8 juny, 2023
End:
12 juny, 2023
Website:
https://festadelamar.cat/es/festa-de-la-mar/

Venue

PORT SEGUR-CALAFELL
Passeig Marítim de Sant Joan de Déu s/n
Segur de Calafell, Tarragona 43882 Espanya
+ Google Map
Phone
+34977159119
View Venue Website

Organizer

ASS.PATI CATALA CALAFELL